• YARIM ALTIN
    9.809,00
    % 0,42
  • AMERIKAN DOLARI
    34,7999
    % 0,27
  • € EURO
    36,8294
    % -0,07
  • £ POUND
    44,4413
    % -0,01
  • ¥ YUAN
    4,7765
    % -0,03
  • РУБ RUBLE
    0,3460
    % 0,71
  • BITCOIN/TL
    3450339,246
    % 0,65
  • BIST 100
    10.081,00
    % 1,46

İsme EFT Nedir? İsme EFT Nasıl Yapılır?

İsme EFT Nedir? İsme EFT Nasıl Yapılır?

İsme eft nedir? İsme eft nasıl yapılır? İsme havale nedir? İsme havale nasıl yapılır? soruları, hesabı olmayan birine para göndermek isteyenlerin en çok cevap aradığı sorular arasında yer alıyor. Sizlere bugün isme eft hakkında işinize yarayacak tüm bilgileri sırasıyla sunacağız.

Banka hesabı olmayan birine nasıl para gönderebileceğinizi ya da isminize gönderilen bir parayı nasıl çekebileceğinizi en doğru yoldan öğrenmiş olacaksınız. İsme eft nedir? İsme eft nasıl yapılır? sorularıyla birlikte isme eft nasıl çekilir? sorusunun yanıtı da bu içeriğimizde olacak. Konuyla ilgili yorum, soru, ister ve önerilerinizi yorum uygulamasını kullanarak bizlere iletebilirsiniz.

İsme EFT Nedir?

İsme eft nedir? sorusunu en iyi şu şekilde yanıtlayabiliriz; banka hesabı olmayan birine herhangi bir bankadan belirli bilgilerin verilmesi koşuluyla para gönderme işlemine isme eft denir. İsme eft, isme havale olarak da bilinmektedir. Para göndereceğiniz banka ile paranın çekileceği hesap aynı bankaya aitse işlem isme havale olarak da adlandırılabilir.

İsme eft, banka hesabı olmayan ya da hesaplarında bloke olan kişilere para gönderirken daha sık kullanılan bir yöntemdir. Örnek vermek gerekirse, bir yakınınıza para göndermek istiyorsunuz; fakat o kişinin herhangi bir bankada hesabı yok veya hesabıyla ilgili sorun yaşadığından hesabına para yatırılması durumunda çekme hususunda bazı sorunlar da yaşanabilir. Bu gibi durumlarda kullanılabilecek en iyi yöntem isme eft veya isme havale seçeneklerinden birini kullanmaktır. Böylece alıcı kişi banka hesabı açmasına gerek olmadan adına gönderilen parayı kolayca çekebilir.



İsme EFT Nasıl Yapılır?

Yazımızın devamına isme eft nasıl yapılır? sorusu ile başlayalım. İsme eft yapmak için aşağıda yer alan yöntemlerden birini kullanabilirsiniz.

  • Şubeden isme eft
  • İnternet bankacılığından isme eft
  • Mobil şube üzerinden isme eft

Şubeden isme eft ya da isme havale yapmak için karşı tarafa ait bazı bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. İlk olarak parayı hangi bankaya göndereceğinizi, paranın bankaya ait hangi şubeden çekileceğini belirtmelisiniz. Bu bilgilerle beraber alıcının T.C kimlik numarası ile cep telefonu numarasını da gişe yetkilisine bildirmelisiniz. Dilerseniz açıklama da girdikten sonra isme eft işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

İnternet bankacılığından isme havale yapmak için bankanızın web sitesine girerek bireysel ya da kurumsal internet bankacılığınızı girerek sisteme giriş yapınız, daha sonra para gönderme menüsü altında yer alan isme eft veya isme havale butonuna basınız. Karşınıza çıkan sayfada banka adı, banka şubesi, alıcı T.C kimlik ve cep telefonu numarasını girdikten sonra tutarı belirleyin ve para gönderme işlemi için bir açıklama girin. İşlemi onaylamanızın ardından isme havaleniz gerçekleşmiş olacaktır.

Mobil bankacılık isme eft işlemi için de bankanızın mobil uygulamasını akıllı telefonunuza indirmiş olmanız gerekiyor. Mobil bankacılık şifrenizi girdikten sonra yine para gönderme menüsü altında yer alan isme eft butonuna tıklayın. İnternet bankacılığında olduğu gibi alıcı banka, alıcı şube, alıcı T.C kimlik numarası ve alıcıya ait cep telefonu bilgisini sisteme giriniz. Son olarak tutarı da belirledikten sonra onayla ya da gönder butonuna basarak isme eft ile para gönderme işleminizi tamamlamış olacaksınız.

İsme EFT Nasıl Çekilir?

İsme eft nasıl çekilir? sorusu, adına para gönderilen kişiler tarafından cevabı bilinmesi gereken sorulardandır. Adınıza para gönderildiyse ve isme eft nasıl çekilir bilmiyorsanız bu yazıyı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. İsme eft nasıl çekilir? ve isme havale nasıl çekilir? sorularının yanıtı gayet basittir. Paranız hangi banka şubesine gönderildiyse o şubeye giderek güncel kimliğinizle ya da kimlik yerine geçen sürücü belgesi, pasaport evraklarından biriyle çekebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus, bankayla birlikte doğru şubeyi de biliyor olmaktır. İsme eft ile para gönderme yapan kişi, gönderim esnasında bankayı ve şubeyi belirleyeceği için size en yakın şubenin kodunu öğrenmeniz ve karşı tarafa iletmeniz daha faydalı olacaktır.

Paranız gönderildikten sonra banka şubesine giderek güncel kimliğinizi ibraz etmelisiniz. Gişe yetkilisine adınıza para geldiğini söylemeniz durumunda yetkili, isme gelen eft havuzunu kontrol eder ve adınıza gelen bir tutar olup olmadığını söyler. Eğer adınıza gelmiş bir para sistemde görünmüyorsa ilk olarak gönderici ile iletişim kurmalı ve bilgilerin doğru olup olmadığını teyit etmelisiniz. Bilgilerde bir hata yoksa ve bu konuda para gönderen kişiyle mutabıksanız bankada biraz daha bekledikten sonra paranın gelip gelmediğini tekrar sorabilirsiniz.

Burada isme yapılan eft ne zaman hesaba geçer? diye merak ediyor olabilirsiniz. İsme gönderilen eft ne zaman hesaba geçer? sorusunun yanıtı standart eft işlemleri gibi maksimum 15 dakikayı bulmakta, bazen sistem yoğunluğuna göre yarım saat kadar da sürebilmektedir. Eğer para gönderme işlemi yeni yapıldıysa şubede yeteri kadar bekledikten sonra gişe yetkilisine işleminizi tekrar hatırlatabilirsiniz.

Hatalı isme eft işlemlerinde genellikle şube kodu ya da kişisel bilgiler yanlış girilmektedir. Eğer kişi bilgileri uyuşmuyorsa banka, isme gelen parayı iade eder. Burada da yanlış isme eft ne zaman iade edilir? sorusuyla karşılaşmaktayız. Yanlış isme eft ne zaman iade edilir? sorusunun yanıtı ortalama 1 saattir. Sistem yoğunluğunun olmadığı durumlarda iade 15 dakika içerisinde de gerçekleşebilir. Özetle isme eft iadesi ne zaman yapılır? sorusunun yanıtı sistem yoğunluğuna göre 15 dakika ile 1 saat arasında değişebilir.

Bazen şube adı ya da kodunun karıştırılması sebebiyle isme eft farklı bir şubeye de gönderilebilir. Bu durumda gişe yetkilisi, bankanın genel müdürlüğündeki ilgili birimi arayarak ya da sistem üzerinden iş başlatarak işlemin düzeltilmesini talep edebilir. Bu durumda kimlik bilgileri ile alıcı bilgilerinin uyuşması gerekir, aksi takdirde isme gelen eft iade edilecektir. Eğer alıcı bilgileri ile parayı almaya gelen kişinin kimlik bilgileri uyumluysa şube değişiklik işleminin ardından paranın o şubeden çekilmesi mümkündür.

Eğer hatalı yazılan şube bulunduğunuz konuma yakınsa herhangi bir işlem başlatılmadan o şubeye giderek paranızı çekebilirsiniz. Gişe yetkilisi, paranın hangi şubeye gönderildiği bilgisini sizinle paylaşabilir. Böylece vakit kaybı yaşamadan diğer şubeden paranızı alabilirsiniz.

İsme Eft Hesaba Geçer mi?

İsme eft işlemleriyle alakalı duymaya alışık olduğumuz sorulardan bir diğeri de isme eft hesaba geçer mi? şeklinde. Eğer para gönderdiğiniz kişinin o bankada aktif bir hesabı bulunuyorsa isme eft hesaba geçer. Hesabı bulunmayan kişilerin banka şubesine giderek adlarına gönderilen parayı nakit almaları gerekir. Hesabı olan kişinin banka hesap bilgilerini biliyorsanız doğrudan hesaba eft ya da İBAN’ a eft şeklinde de gönderim yapabilirsiniz, bilmiyorsanız isme eft yöntemini kullanmanız en akıllıca tercih olacaktır.

Bazı banka kullanıcıları, para göndermeleri gereken kişinin hangi bankada hesabı bulunduğunu bilirken T.C kimlik numarası ve cep telefonu numarası gibi bilgilere sahip oldukları halde hesap bilgilerine sahip olmayabilirler. Bu durumda alıcıya ulaşılamıyorsa en kolay şekilde para göndermenin yolu isme eft ya da isme havale yapmaktır. Benzer şekilde okuma yazma bilmediği için banka hesabı açamayan kişilere para gönderirken de isme eft yöntemi tercih edilebilir.

Yanlış İsme Eft Ne Zaman İade Edilir?

Yanlış isme Eft, ortalama 1-2 saat içerisinde hesaba geçmektedir. Eğer isme eft işleminde çok ciddi bir hata yoksa söz konusu ödeme işlemi tamamlanabilir; fakat bilgilerde tutarsızlık varsa birkaç saat içerisinde ödeme tutarı, parayı gönderen hesaba iade edilir. 1-2 saati geçtiği halde takılı kalan bedeller için alıcı banka ile iletişime geçmek gerekir, zira bu durumda para bankanın transfer havuzunda kalmış demektir. Bankaya talep geçildiğinde iade işlemi başlatılabilir.

İsme Gönderilen Eft Ne Zaman Hesaba Geçer?

İsim, soy isim ve diğer kişi bilgilerinde bir hata yoksa ismine para gönderilen kişi, para çekme işlemini yaklaşık 10 dakika içerisinde gerçekleştirebilir. Tıpkı standart eft işlemlerinde olduğu gibi isme eft işlemi de ortalama 10-15 dakika içinde tamamlanmaktadır. Yarım saati geçen gecikmelerde banka ile iletişime geçmek daha sağlıklı olacaktır.

YORUMLAR YAZ